Nathanel Goldman

Alexandra Andersson: Veganbloggerskan med 140 000 följare 

Nathanel Goldman
Alexandra Andersson: Veganbloggerskan med 140 000 följare 

Alexandra Andersson är ett instagramfenomen med 140 000 följare. Hon är helt fokuserad på att driva den vegansk revolutionen framåt genom sin plattform Fivesec Health

 
alexandra-bowl.jpg
 

Hej Alexandra! Berätta - vem är du?
Jag växte upp i Ängelholm. Har en kandidat inom företagsekonomi. Jobbade som Customer Relations Manager i 1,5 år efter studierna för att sedan säga upp mig och har jobbat med Fivesec Health sedan dess. Min pojkvän sa också upp sig för 6 månader sedan och vi jobbar nu med detta på heltid. Vårt fokus ligger på att hjälpa människor som nyligen blivit veganer eller vill börja äta mer veganskt, det gör vi genom att inspirera och erbjuda vår app med enkla veganska recept och kostscheman som ett verktyg.

Har även ett antal olika långsiktiga projekt/samarbeten med några andra företag. Vi bor just nu på Bali för att undvika den mörka svenska vintern. 

Hur kommer det sig att du började instagramma? 
Har alltid haft ett intresse för hälsa och mat. Jag började att dela mina hälsosamma desserter på Instagram för att visa att man kan äta god och hälsosam mat.

Och varför har du lyckats skapa en stor följarskara tror du?
Jag antar att jag har skapat saker som folk tycker om och uppskattar. Jag har alltid tänkt och kommer alltid att tänka på mina följare och ge så mycket värde som möjligt till dem. Jag tror man måste tänka på att ge istället för att ta för att lyckas på Instagram.

Hur gick det till?
Jag började relativt tidigt med att göra receptvideos på maten jag gjorde. Med tiden blev jag bättre på att göra dessa videos, vilka snabbt började att gå viral. Virala videos bidrar till att jag syns i explore flöden där jag får riktiga organiska följare. Jag har idag även kontakt med ett flertal stora media företag så som bland annat Unilad och Beauty Studio som delar min content, antar att även detta har hjälpt till.

 
Alexandra Andersson fivesec health
 

Varför blev du vegan? 
Jag blev vegan efter jag såg ett flertal dokumentärer som både visade den etiska, hälsomässiga och klimatmässiga aspekten vegansk kost kan påverka. Jag blev fast direkt men främst av den hälsomässiga aspekten. Idag skulle jag säga att jag är vegan av etiska skäl.

Varför är det så viktigt för dig att sprida budskapet om vegansimen? 
Vegansimen är så underbar på så många sätt och har sån stor potential som bara måste kommuniceras ut. Jag är idag etisk vegan men använder främst hälsoaspekten för att kommunicera ut livsstilen.

Vegansim är ju en diet, men också en livsstil, hur tänker du kring det? 
Den veganska dieten är en bra introduktion till livsstilen. Ju mer bra beslut man tar mot sig själv, sin omgivning och naturen desto mer medveten blir man om sig själv och sin omgivning. Man vågar ifrågasätta paradigm och blir mer öppen för förändring. 

Vad tänker du kring köp av läder, päls och användandet av animaliska produkter? 
Jag ser på detta på samma sätt som på att köpa animaliska matprodukter. Det blir inte värre konsekvenser om man äter en animalisk produkt än om vi använder det som en jacka. I båda fallen stöds en industri som utnyttjar djur för att ta fram produkter för vinstdrivande ändamål.

 
Alexandra Andersson fivesec health
 

Hur tror du att den vegansk revolutionen kommer utveckla sig i närmaste framtiden? 
I framtiden tror jag att majoriteten av världens befolkning kommer äta plantbaserat. Vår syn på vad som var normalt förr kommer att ändras och människor kommer tycka att det var helt sjukt att vi konsumerade död på det sättet vi gör i dagens samhälle.

Vad är dina planer med din platform för framtiden?
Vårt fokus ligger på alla nybörjare som vill börja äta mer plantbaserat, som vill ha inspiration och verktyg för att introducera en vegansk livsstil. Vi ska fortsätta växa våra plattformar och bygga verktyg som förenklar.

Om 10 år, vart hittar vi dig då? Vad gör du då?
Oj den är svår, de senaste tre åren har tagit mig till så många ställen som jag inte kunnat föreställa mig, så jag kan bara tänka mig vad som kan hända på 10 år. Förmodligen har jag en liten familj någonstans på jorden. Kommer definitivt hjälpa andra människor på något sätt, älskar att hjälpa andra.

Och nu bor du på Bali? Hur är det? 
Det är underbart! Väldigt avslappnad stämning. Inget fokus på negativitet och rädsla, utan bara fokus på positivitet och möjligheter.

Ett favorit citat att lämna oss med? 
“There is no humane way to kill someone who doesn’t want to die.”

 
Alexandra Andersson fivesec health
 

Namn: Alexandra Andersson
Ålder: 26
Instagram: @fivesechealth
Hemsida: https://fivesec.co
App: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id1088859983
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC8j4QcXZMFtJSs26x-CJ5PQ
Inspirerande människor: Ellen Fisher (@ellenfisher), Simon Hill (@plant_proof), Moby (@moby)
Inspirerande bok: How Not to Die av Dr. Micheal Greger
Inspirerande projekt: The Ocean Cleanup (@theoceancleanup)
Inspirerande varumärke: Coconut Bowls (@coconutbowls)