Nathanel Goldman

Amanda Eklund: trendiga, veganska instagramprofilen

Nathanel Goldman
Amanda Eklund: trendiga, veganska instagramprofilen

Amanda Eklund är instagramprofilen som lägger upp bilder om sin veganska livsstil och som följs av tusentals människor: ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något”. 

 
amandaeklund
 

Hej Amanda! Berätta - vem är du? 
Jag heter Amanda och är 26 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Stockholm men bor numera mitt ute på landet i Skåne. Studerar beteendevetenskapligt program på distans och håller vid sidan om på med min instagram. Mitt intresse för en vegansk livsstil & fotografi fick mig att starta ett instagramkonto. Kontot har sedan utvecklats till en plattform där jag dagligen möter likasinnade personer. Förhoppningsvis når jag även ut till folk som är nyfikna på den veganska livsstilen. 

När jag säger vegan, vad tänker du då?
Jag tänker först och främst på en person som värnar om djurens rättigheter och även vill bidra till en bättre planet med mindre klimatpåverkan. 

 
amandaeklund
 

Hur skulle du beskriva en typisk veganperson? 
En djurvän. Någon som ser på djuren som en levande varelse med samma rättigheter till bra liv, precis som vi.  

Varför är du vegan?
Först och främst för djurens skull, jag vill inte bidra till masslakten av kännande varelser. Jag har alltid varit en väldig djurvän så för mig var valet inte svårt. Det går emot allt inom mig. Jag vill även göra det jag kan för att skapa en bättre planet och framtid för oss alla. Det kostar ingenting för mig men ger mycket värde till djuren och planeten. 

 
amandaeklund
 

Vad vill du skapa med din plattform?
Jag hoppas att jag utan pekpinnar, med mina glada och färgstarka bilder, kanske kan lyckas få fler folk att öppna ögonen för den veganska kosten. 

 
amandaeklund
 

Vad tror du människor om 100 år kommer säga när de tittar tillbaka på oss idag och hur vi hanterade den frågan?
Om hundra år hoppas jag att vi ser på djuren som de kännande varelser de är. Att de har samma förmåga som vi människor att känna smärta, glädje och lidande. Jag hoppas att folk kommer att kalla oss galna och i all avsaknad av empati. Jag hoppas att människor i framtiden kommer att tänka; aldrig mer. 

Ett favorit citat att lämna oss med?
Ingen kan göra allt men alla kan göra något. 

 
amandaeklund
 

Namn: Amanda Eklund
Ålder: 26 år
Hemsida: photobymanda.co
Följare på instagram: 22 000
Inspirerande människor: Deliciously Ella
Inspirerande bok: How to eat to not die 
Inspirerande projekt: Forksoverknives
Inspirerande varumärke: Raw food house (ekologisk, närproducerad vegansk mat)