Nathanel Goldman

Maja Warodell: Vegansk mat är sexigt!

Nathanel Goldman
Maja Warodell: Vegansk mat är sexigt!


Maja Wardoll driver ett vegansk instagramkonto med vackra matbilder. Hon lägger ner mycket tid för att få de perfekta matbilderna. Och bilderna blir mer än bra. I alla fall om man ska tro de tusentals människor som följer kontot.

 
maja warodell
 

Hej Maja! Vem är du? 
Jag heter Maja Warodell och är en 29-årig Arbogabo som blev kär i min tatuerare, flydde Västmanland och är numera bosatt på Öland tillsammans med min man (tatueraren) och våra två barn Ebbe, 4,5 och Bob 2,5.

För tillfället arbetar jag med en himla massa olika saker som kretsar kring vegansk mat. Jag brukar beskriva mig själv som en matkreatör och fotograf som också driver cateringfirma. Det var under föräldraledigheten med barn nummer två som min kreativa ådra näst intill exploderade då jag blev inspirerad av vegankulturen. Först experimenterade jag med cashewsåser och fejkon (vegansk bacon) utan cyberpublik, men vartefter vänner och familj började bli intresserade av recept startade jag också min blogg och mitt instagramkonto som är grunden till de jobb jag har idag.

Varför började du lnstagramma vegansk mat?
Det blev ett sånt brinnande intresse för mig att experimentera med vegansk mat och jag ville få andra att få upp ögonen för hur fantastiskt gott det faktiskt är att käka grönt.

Kändes det viktigt?
Till en början var det mest på kul och för min egen skull, men med tiden har jag insett att jag faktiskt kan påverka andra att göra medvetna val och det känns viktigt.

 
maja warodell
 

Vad är det du vill åstadkomma? 
Jag tror föga på hård propaganda och att tala om vad vi människor gör fel när det kommer till att göra världen till en bättre plats. Däremot tror jag på att en kan sprida ordet och få folk att tänka om genom att vara ett bra exempel. Om jag kan inspirera fler till att göra grönare och mer medvetna val har jag lyckats.

Vad betyder vegansim för dej? 
Det första som poppar upp i mitt huvud är medkänsla. Medkänsla för djuren och omsorg för planeten.

Vad är det för innehåll du skapar? 
Jag lagar enkel och god vegansk mat som jag fotar och delar recepten på. Oftast ganska otraditionell och väldigt sällan svensk husman. Fotot är viktigt för mig och jag lägger ned tid på att det ska se snyggt och inbjudande ut.

Vad är ditt budskap som du vill få ut? 
Mitt budskap är att det är enkelt, gott och sexigt med veganism!

 
maja warodell
 

Var kommer ditt engagemang ifrån?
Matlagning är trygghet för mig sen jag satt på köksbänken och tittade på (smakade) när mamma och pappa lagade mat som liten. Att hacka en lök en tisdageftermiddag skänker mig lugn och försätter mig ibland i ett meditativt tillstånd. Jag vill inspirera andra till att hitta glädjen i maten och att tillfredsställa sinnena med goda smaker. Mat får mig alltid att må bra. Speciellt om den är grön, klimatsnäll och jävligt god.

Hur ska vi rädda planeten då? 
Var ett exempel och inspirera människor med din känsla för omtanke om vår natur och allt levande. Handla med respekt och VAR SNÄLL!

Favoritcitat att lämna oss med?
Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.

 
maja warodell
 

Namn: Maja Warodell
Ålder: 29
Hemsida: annamajaastrid.com
Inspirerande människor: Lauren Toyota aka Hot For Food, Gustav Johansson aka Jävligt Gott, Agnes "Cashew Kitchen" Gällhagen
Inspirerande bok: Samtliga kokböcker av Greeen Kitchen Stories